Nu rata cel mai mare targ din industria de mase plastice din Romania - Expo Plast 2017!
Nu vizualizati acest newsletter corect? Apasati aici!.
Expo Plast
Expo Plast

In 2016 industria maselor plastice a generat, in Romania, o cifra de afaceri de peste 2,6 miliarde euro

Indispensabile in viata de zi cu zi, materialele plastice reprezinta o parte importanta a industriei prelucratoare. Cu un efectiv ce totalizeaza peste 42.000 de persoane, in cadrul a 2.600 de firme, industria de prelucrare a maselor plastice a generat o cifra de afaceri de peste 12 miliarde lei (2,6 miliarde euro) la finele anului trecut.

Activitatea a 20% din aceste firme este concentrata in zona de centru a tarii, in orase precum Sibiu, Brasov si Cluj-Napoca.
Expo Plast
Expo Plast Economia Regiunii Centru are o structura echilibrata, cu o pondere importanta a industriei si un sector tertiar in dezvoltare rapida. Specificul industrial este mai pronuntat in judetele Brasov, Sibiu si Cluj, judete cu importante traditii industriale.

Pilonii industriei Regiunii Centru sunt industria alimentara, industria confectiilor textile, prelucrarea lemnului, materialele de constructii si industria pieselor si subansamblelor auto.

Intr-un singur an, Regiunea Centru a reusit sa atraga investitii straine directe (I.S.D.) in valoare de 5 831 milioane euro (9% din totalul ISD din Romania), conform datelor Bancii Nationale a Romaniei, Regiunea Centru plasandu-se pe pozitia a doua, dupa Regiunea Bucuresti-Ilfov in ce priveste totalul investitiilor straine.

Expo Plast La nivel mondial, intreaga industrie a maselor plastice a inregistrat o rata medie anuala de crestere de aproximativ 4%, cererea fiind concetrata in 6 tari: Germania, Italia, Franta, Spania, UK si Polonia. Romania se situeaza dupa Ungaria, cu o crestere de 1,6%. Consumul de materiale plastice pe cap de locuitor este de sub 30 de kilograme in tara noastra fata de peste 100 de kilograme in tarile vestice.

Cele mai recente informatii si tehnologii in domeniu vor fi prezentate la Sibiu, intre 21 si 24 noiembrie, doar la EXPOPLAST.
Vino sa cunosti liderii domeniului!
Surse: PlasticsEurope “Plastics-the Facts 2016”; Ministerul pentru Mediul de afaceri, comert si antreprenoriat: Buletine informative “Rezultate ale Comertului International al Romaniei 2015, 2016” ; Rompetrol “ Rapoarte anuale - 2015, 2016”; Institutul National de Statistica “ Buletine informative”, Digi 24, adrcentru.ro Contact Expo Plast
Parteneri Expo Plast
Primiti acest mesaj in urma abonarii dvs pe site-ul nostru sau printr-un site partener. Daca nu mai doriti sa primiti mesaje de la noi sau considerati ca abonarea dvs s-a produs din greseala, va rugam sa acceptati scuzele noastre pentru neplacerile provocate. Pentru a va dezabona de la primirea newsletter-ului nostru va rugam sa accesati acest link.
Copyright © Euroexpo Fairs. Toate drepturile rezervate.
Adresa noastra de contact este: expoplast@euroexpo.ro

Demo Metal